fbpx

Acne

Acne is een veelvoorkomende huidaandoening. Het begint meestal in de puberteit en verdwijnt rond het 25e levensjaar. 85% van de jongeren tussen de 14 en 25 jaar heeft deze aandoening. Acne komt voor in het gelaat, op de borst en de schouders. Je kunt het herkennen aan rode pukkels (papels), puisten (pustels) en mee-eters. Bij acne is er sprake van een chronische ontsteking van de talgklierfollikel.

Er zijn vier verschillende oorzaken:

  • Toegenomen talgproductie onder invloed van androgene hormonen. Het is geen verhoogde talgproductie, maar een verhoogde gevoeligheid voor het hormoon.
  • Hyperkeratose en obstructie van de talgklieruitvoergang; Hyperkeratose: verhoogde aanmaak van cellen in de uitvoergang. Normaal gesproken schilferen cellen af, in dit geval is dat niet zo.
  • Ze blijven juist steviger tegen en op elkaar zitten. Door dezeverstopping kan de talgklier zijn talg niet kwijt en gaat dit ophopen.
  • Bacteriële kolonisatie van de talgklier; de bacterie Propionibacterium acnes, afgekort P. Acnes kan de trygliceriden uit de talg omzetten in vrije vetzuren. Deze hebben een chemotactische werking op ontstekingscellen.
  • Ontstekingsproces rond de talgklierfollikel; P. Acnes leidt tot chemotaxie van neutrofiele granulocyten. De ontstekingsreactie van de follikel veroorzaakt een beschadiging van de follikelwand en vrijkomen van vrije vetzuren in het omliggende weefsel; chemische ontstekingsreactie in omliggende weefsel.
  • Overige factoren; menstruatie. Hiervoor is geen hormonale verklaring, eerder door meer hydratie.

Wij bieden de volgende behandelingen aan:

Wil jij van je acne af?

Maak dan eens een afspraak voor een intakegesprek prijs € 30,- (dit bedrag krijg je terug bij afspraak van een behandeling)

Wij bespreken samen met jou wat voor jou de mogelijkheden zijn en hoe wij deze voor je kunnen oplossen.


      Of bel naar 033-2572672 voor meer informatie!

acne