fbpx

‘Na mijn scheiding kwam ik veel aan, nu wil ik mijn figuur terug’

BLOG | 14 februari 2022

Na elf jaar getrouwd te zijn, kan een scheiding ontzettend zwaar vallen. Zowel figuurlijk als letterlijk, helaas. Verdriet gaat namelijk vaak gepaard met een ongezonde levensstijl. Je wilt even niet meer de deur uit en krijg dus weinig lichaamsbeweging. Ook gezond eten kan je  gestolen worden. Zelfs wanneer je je op den duur mentaal weer beter gaat voelen, kunnen de gevolgen op je lichaam te zien zijn. Dit overkwam Emma (40), maar gelukkig vond ze de oplossing.

scheiding

Voorheen

‘Ons huwelijk was al een tijdje niet meer hetzelfde, maar ik focuste mij altijd op positieve bezigheden. Ik liep twee keer per week hard en ging in het weekend squashen met mijn vriendinnen. Dat werd dan altijd afgerond met een eiwitshake en een hele hoop groenten. Ik was onwijs gemotiveerd om fit te blijven. Misschien deed ik het onbewust ook wel om er goed uit te blijven zien. Maar alle motivatie verdween na de scheiding.’

Een dieptepunt na de scheiding

‘Toen mijn man mij verliet voor een andere vrouw, was mijn zelfvertrouwen op zijn minst gezegd ver te zoeken. Mijn lichaam was blijkbaar niet goed genoeg dus het kon mij allemaal niks meer schelen. Waarom zou ik lekker en gezond koken? Ik heb geen kinderen. Dus ik liet even alle remmen los na de scheiding. Groentes waren nergens te bekennen en er ging, cliché of niet, een heleboel chocolade doorheen. Voor even is dat niet erg, maar op den duur begonnen de gevolgen me dwars te zitten.’

De knop om

‘Na een tijdje herkende ik namelijk mijn eigen lichaam niet meer. Ik had dan wel niet meer iemand om voor in vorm te blijven na de scheiding, maar ik wilde nu voor mijzelf mijn oude figuur terug. Met andere woorden: ik wilde het mezelf gunnen om weer lekker in mijn vel te zitten. Gelukkig waren mijn vriendinnen maar al te blij dat ik weer mee ging naar squash. Ik maakte lekkere soepjes om van te genieten en elke avond had ik de lekkerste smoothies. Zo begon ik me weer goed te voelen.’

Bijna daar

‘Binnen de kortste keren had ik mijn oude lichaam al weer aardig terug. Mijn einddoel was al in zicht, maar ik bleef me toch storen aan de mijn buik die toch niet strak leken te worden. Dat bleef mijn probleemzone. Dat was ontzettend frustrerend, aangezien ik zo mijn best deed en me zo goed voelde. Het leek haast of mijn lichaam mijn mentale vooruitgang net niet helemaal kon bijbenen.’

Het laatste zetje

‘Aangezien ik nu wel inzag dat ik alle zorg waard was, besloot ik om het nog een stapje verder wilde nemen. Ik was namelijk zo trots op hoe ver ik was gekomen sinds de scheiding, want ik was me er enorm van bewust dat ik het toch zelf moest doen. Maar juist daarom gunde ik mijzelf de puntjes op de ‘i’, de kerst op de taart! Dus ben ik bij JV Clinic gegaan voor een cryotherapie behandeling. Hierdoor zag ik binnen de kortste keren mijn eigen vooruitgang nog beter uitkomen. Dus weer altijd dat je er nooit alleen voor staat: gun jezelf een helpende hand.’

Ook interessant voor jou

Het LEVELS-concept voor een stralende huid in 6 stappen!

Lees verder

‘O nee: ongewenste haargroei. Hoe kom ik hiervanaf?’

Lees verder

‘Cellulite op je benen? Ontdek de mogelijkheden van JV Clinic!’

Lees verder

Hier krijg je zeer professionele mensen en behandelingen. Makkelijk te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid.

- Matty van de Vis

1e behandeling gehad, hartelijk ontvangen, goede duidelijke uitleg vooraf. Prettige behandeling. En een prachtig resultaat. Top!

- Angelique Steehouwer

Een vriendelijke vrouw die altijd vraagt hoe het met je gaat en rekening houdt met alles. Ook de andere dames die daar werken zijn erg aardig. En het resultaat is altijd SUPER!!!

- Zjoske Postduif

Wil jij je
mooiste zelf worden?

Maak hier een afspraak om
samen met JV Clinic
de eerste stap te zetten!