fbpx

Rimpels Botox

Botox is een stof die gebruikt wordt om een bepaalde spieractiviteit te verminderen.In de reguliere geneeskunde wordt botox al jaren gebruikt, om bijvoorbeeld spastische spieren te laten verslappen, of om bepaalde vormen van hoofdpijn te bestrijden.

In de cosmetiek is het een middel om de spieractiviteit en daarmee de actieve rimpelvorming van bijvoorbeeld het voorhoofd, de frons en rond de ogen te verminderen.

Toepassing

Botox is heel geschikt voor het verzachten van de fronsrimpel, voorhoofdrimpels, kraaienpootjes en de horizontale hals plooien. Ook lijntjes van de bovenlip kunnen in een aantal gevallen worden behandeld. Tevens wordt botox gebruikt in geval van overmatige transpiratie van oksels, handen, voeten en ook bovenlip; men heeft er over het algemeen zes à zeven maanden plezier van.

De werking

Botox wordt in de spier gespoten waardoor deze spier (dit spiertje) tijdelijk niet of nauwelijks meer kan samentrekken. Het effect treedt na vier tot veertien dagen op en houdt ongeveer drie maanden aan. Hierna kan de behandeling herhaald worden. Botox bij herhaling blijft meestal langer effectief. Het is een eiwit dat door het lichaam volledig wordt afgebroken.

De behandeling

De behandeling duurt tussen de vijftien en twintig minuten. Botox wordt met een klein injectienaaldje via de huid ingebracht. De meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. De lichte roodheid of kleine zwelling die ontstaat, is na een minuut of 10 verdwenen.

 

Of bel naar 033-2572672 voor meer informatie!

botox-Small