fbpx

Permanente make-up eng? Welnee!

BLOG | 14 december 2021

Voor velen is het aanbrengen van make-up een passie, een creatieve uitlaatklep en een manier van zelfexpressie… voor anderen is het een frustrerend en tijdrovend onderdeel van de dagelijkse routine. Niet iedereen zit er op te wachten om vijf pogingen te doen voor de perfecte eyeliner, of steeds maar weer te hopen dat je wenkbrauwen er aan het einde van de dag nog op zitten. Daar is gelukkig een oplossing voor: permanente make-up. Vind je die gedachte toch wat eng? Dat is nergens voor nodig! Permanente make-up is veilig en brengt veel voordelen met zich mee.

eng

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up lijkt enigszins op tatoeage, aangezien met naalden pigment wordt ingebracht in de lederhuid. Hierdoor, zoals de naam al verklapt, blijft de make-up permanent op de huid aanwezig. Wel kan het met de tijd vervagen, maar met de juiste verzorging kun je dus heel lang met perfecte make-up het leven door. Zonder dat je er iets voor hoeft te doen! Er zijn vele mogelijkheden wat betreft het soort make-up wat je kan kiezen.

Welke verschillende soorten permanente make-up zijn er?

  • Wenkbrauwen. Met de ‘hairstroketechniek’ worden er kleine strookjes toegevoegd die lijken op echte haartjes. Het is dus zo goed als niet te zien dat het make-up is. Je kunt zo kiezen voor de perfecte wenkbrauwen die bij jou passen.
  • Eyeliner. Met een mooi strak lijntje heb je hiermee dag in dag uit sprekende ogen. Hiervoor zijn ook meerdere vormen mogelijk, zo kun je gaan voor een subtiel lijntje of een mooie winged eyeliner. Houd er wel rekening mee dat de huid rondom je ogen vervormt met de tijd.

Vind je het toch eng?

Het is heel begrijpelijk dat de gedachte om iets permanent op je lichaam te zetten eng vindt. Wat als het misgaat? Daarnaast doet de gedachte aan naalden de meeste mensen ook geen plezier. Maar maak je geen zorgen: het is veilig en de schoonheidsspecialist die de behandeling zal uitvoeren moet gecertificeerd zijn. Ook de pijn hoeft je niet af te schrikken, want meestal zijn verdovingen mogelijk.

Zijn er dan geen nadelen?

Er hangt uiteraard wel een prijskaartje aan het aanbrengen van permanente make-up. Het is nou eenmaal een behandeling, maar die bespaart jou over de lange termijn wel veel tijd. Tijd is ook geld. Het kan wel zo zijn dat er onderhoudskosten bovenop komen, maar deze zorgen er wel voor dat je zo lang mogelijk het gewenste resultaat behoudt.

Het enige is dat bepaalde huidtypes helaas niet ideaal zijn voor alle technieken. Grote poriën en een vette huid kunnen er in sommige gevallen voor zorgen dat er naar andere alternatieven moet worden gekeken. Voor zwangere vrouwen of mensen met bepaalde gezondheidsklachten is het af te raden om aan permanente make-up te beginnen. Twijfel je, dan kun je altijd de huisarts even bellen.

Kijk naar de voordelen

Het is praktisch! Ruil dat half uur voor de spiegel staan in de ochtend maar om voor een extra bakje koffie, want permanente make-up bespaart je veel tijd. Daarnaast weet je ook dat je make-up altijd goed zit en is het klaar met uitgelopen make-up door een plaatselijke regenbui. Met permanente make-up weet je zeker dat je er altijd verzorgd uit ziet. Het kan echter ook de oplossing zijn voor mensen die lijden aan haarverlies of voor diegene die graag van hun littekens af willen. Dit kan een enorme verademing zijn voor diegene die hun haar verloren zijn aan een ziekte, of voor wie niet elke dag herinnerd wil worden aan een ongeluk uit het verleden.

De oplossing voor jou?

Permanente make-up is dus helemaal niet eng en kan op vele manieren jouw leven makkelijker maken. Je kunt ons altijd benaderen als je nog steeds niet helemaal zeker bent of het bij jou en je levensstijl past. Bel of mail dus je vragen, en dan kunnen wij kijken of dit voor jou ook de oplossing is.

Ook interessant voor jou

Het LEVELS-concept voor een stralende huid in 6 stappen!

Lees verder

‘O nee: ongewenste haargroei. Hoe kom ik hiervanaf?’

Lees verder

‘Cellulite op je benen? Ontdek de mogelijkheden van JV Clinic!’

Lees verder

‘Na mijn scheiding kwam ik veel aan, nu wil ik mijn figuur terug’

Lees verder

Hier krijg je zeer professionele mensen en behandelingen. Makkelijk te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid.

- Matty van de Vis

1e behandeling gehad, hartelijk ontvangen, goede duidelijke uitleg vooraf. Prettige behandeling. En een prachtig resultaat. Top!

- Angelique Steehouwer

Een vriendelijke vrouw die altijd vraagt hoe het met je gaat en rekening houdt met alles. Ook de andere dames die daar werken zijn erg aardig. En het resultaat is altijd SUPER!!!

- Zjoske Postduif

Wil jij je
mooiste zelf worden?

Maak hier een afspraak om
samen met JV Clinic
de eerste stap te zetten!