fbpx

Vlekkenfeest? Pak nu je pigmentvlekken aan!

BLOG | 30 oktober 2020

Heerlijk natuurlijk, je huid te warmen aan de zon. Of dat nu de hete zomerzon is of de laatste straaltjes in de herfst, de meeste mensen vrolijken er enorm van op. Maar onbeschermd in de zon zitten brengt ook nadelen met zich mee. En die nadelen zijn behoorlijk zichtbaar op de huid. Denk bijvoorbeeld aan pigmentvlekken. Een gebruinde tint lijkt misschien aantrekkelijk, maar is in feite een teken van de huid dat zonlicht schade aan het aanrichten is. Vaak wordt die schade zichtbaar in de vorm van vervelende vlekken. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten! Aan de hand van MeLine kan je pigmentvlekken verminderen.

Hoe ontstaan pigmentvlekken?

Pigment heeft verschillende verschijningsvormen. Zo kun je te maken hebben met ouderdomsvlekken, zwangerschapsmasker of levervlekken. Zonlicht speelt echter vaak een grote rol. Wanneer je je huid veel en vaak blootstelt aan de zon, versnelt dat het huidverouderingsproces. Dat betekent dat je last kunt krijgen van fijne lijntjes en rimpels, maar ook krijg je eerder pigmentvlekken. Ze ontstaan doordat de pigmentcellen in je huid actiever worden. Hierdoor smelten ze samen, wat ervoor zorgt dat er als het ware een pigmentophoping ontstaat. Dit noemen we een pigmentvlek. Hoewel pigmentvlekken onschuldig en goedaardig zijn, kunnen ze je huid erg ontsieren, helemaal als er sprake is van veel pigmentvlekken op hetzelfde stukje huid.

Andere oorzaken

Naast overmatig zonlicht zijn er ook andere zaken die de vorming van pigmentvlekken kunnen aanwakkeren. Denk aan:

  • hormonen
  • ontstekingen
  • huidbeschadigingen
  • cellulaire problemen

Wat kun je ertegen doen?

Er is een aantal zaken dat pigmentvlekken voorkomt of verhelpt. Allereerst is het van groot belang de huid te beschermen zodat de vorming van pigmentophopingen voorkomen wordt. Dat doe je door de huid elke dag in te smeren met een SPF. Ook zorgt dit ervoor dat de pigmentvlekken die je hebt niet verder verkleuren. Daarnaast is het raadzaam om huidverzorgingsproducten te gebruiken die vitamine C bevatten. Vitamine C is namelijk een krachtig ingrediënt en antioxidant dat bovendien het afweersysteem van de huid verbetert.

De oplossing

Veel zaken die je zelf kan doen op het gebied van huidverbetering zijn erop gericht de vlekken te voorkomen. Maar mocht je er nu al mee kampen, dan is er nog geen man overboord. Gelukkig kun je snel en makkelijk van je pigmentvlekken afkomen aan de hand van producten die speciaal gemaakt zijn om dit huidprobleem te verhelpen. Een voorbeeld hiervan is de MeLine, de eerste en enige productlijn in Nederland die zich heeft gespecialiseerd in alle soorten hyperpigmentatie.

Intensief aanpakken

De actieve producten van MeLine werken op een huidvriendelijke manier in op de vlekken en pakken deze intensief aan. Het mooie is dat de producten de juiste werkstoffen bevatten die het proces van het ontstaan van pigmentvlekken beïnvloeden, en het overtollige pigment via de natuurlijke weg afvoeren. Niet alleen grote, maar ook kleinere pigmentvlekken kunnen op deze manier aangepakt worden.

Een paar stappen

Het meest effect bereik je door de producten te combineren met de speciale behandeling, die meestal plaatsvindt in kuurvorm. De behandeling bestaat uit verschillende stappen. Eerst bereid de specialist van JV Clinic de huid voor, waarna de pigmentvlekken gericht worden aangepakt. Door gerichte adviezen en aanwijzingen kun je thuis met de producten verder werken aan de huidverbetering tussen de behandelingen door. Dit maakt de behandeling niet alleen doelgericht, maar ook nog eens makkelijk in gebruik. Je hebt het zelf in de hand en hoeft niet te kiezen voor ingewikkelde ingrepen!

Ook interessant voor jou

Het LEVELS-concept voor een stralende huid in 6 stappen!

Lees verder

‘O nee: ongewenste haargroei. Hoe kom ik hiervanaf?’

Lees verder

‘Cellulite op je benen? Ontdek de mogelijkheden van JV Clinic!’

Lees verder

Hier krijg je zeer professionele mensen en behandelingen. Makkelijk te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid.

- Matty van de Vis

1e behandeling gehad, hartelijk ontvangen, goede duidelijke uitleg vooraf. Prettige behandeling. En een prachtig resultaat. Top!

- Angelique Steehouwer

Een vriendelijke vrouw die altijd vraagt hoe het met je gaat en rekening houdt met alles. Ook de andere dames die daar werken zijn erg aardig. En het resultaat is altijd SUPER!!!

- Zjoske Postduif

Wil jij je
mooiste zelf worden?

Maak hier een afspraak om
samen met JV Clinic
de eerste stap te zetten!