fbpx

Huidverzorging: de zeven zonden

BLOG | 31 juli 2020

In het leven zijn er veel dingen die we graag doen, maar eigenlijk beter kunnen laten. Sommige ‘zondes’ zijn nu eenmaal moeilijk te weerstaan. Op het gebied van huidverzorging kun je dat toch maar beter wel doen. Want het gevolg is bijna onomkeerbaar: een sneller verouderende huid met ontsieringen als pigmentvlekken, gesprongen adertjes en/of pukkels. Leer meer over welke zeven zonden van de huidverzorging je maar beter kunt vermijden!

Zonde 1: Te veel zonlicht

Uv-straling is verantwoordelijk voor huidschade en huidveroudering. Wist je dat zo’n 90% van de tekenen van huidveroudering veroorzaakt wordt door zonlicht? En te veel zonlicht loop je al snel op. Huidspecialisten raden daarom aan om elke dag minstens SPF 30 te dragen. En dat betekent dus niet alleen ‘s ochtends, maar ook door de dag heen!

Zonde 2: Te weinig water

Door water te drinken hydrateer je je lichaam en help je het lichaam met het afvoeren van afvalstoffen. Ook aan de huid is dit te merken. Drink je te weinig water, dan kunnen afvalstoffen zich gemakkelijker opstapelen om vervolgens onzuiverheden op de huid te veroorzaken – om nog niet te spreken over wat er dan binnenín het lichaam gebeurt.

Zonde 3: Niet goed schoonmaken

Je zou niet graag in een vies bed slapen, waarom dan wel ‘in’ een vieze huid? Wanneer we de huid niet reinigen, bemoeilijken we de aanmaak van nieuwe huidcellen. Daardoor oogt de huid doffer, krijg je sneller te maken met onzuiverheden en kan de huid sneller verouderen.

Zonde 4: Geen hyaluronzuur gebruiken

Vrij nieuw op huidverzorgingsgebied, maar al snel is het onmisbaar geworden voor een mooie huid: hyaluronzuur. Dit krachtige wondermiddeltje zit van nature al in de huid, maar wanneer je het als serum aanbrengt zet het de cellen aan het werk om beter vocht vast te houden. Aangezien de huid minder hyaluronzuur aanmaakt naarmate we ouder worden, kan dit niet ontbreken bij jouw anti-aging regime. Tip: de Hyaluronic Acid Boosting Serum van PCA. Hydrateert de huid langdurig op drie niveaus!

Zonde 5: Met anti-aging beginnen wanneer de huid al verouderd is

Natuurlijk heeft het zin om de huid goed te verzorgen, ook wanneer je ouder bent. Maar als je echt rimpels, fijne lijntjes en pigmentvlekken wilt weren, dan zul je op tijd moeten beginnen. En wat is op tijd? Huidveroudering begint, zonder dat je het kunt zien, al vanaf je 25e levensjaar.

Zonde 6: Te veel aan je gezicht zitten

Natuurlijk moet je zo nu en dan aan je gezicht zitten, zoals wanneer je het schoonmaakt, insmeert of masseert. Maar gedurende de dag aan je gezicht zitten, is minder verstandig. Je handen zijn vettig en zitten vol bacteriën die de poriën van het gezicht kunnen verstoppen.

Zonde 7: Een ongezonde leefstijl

Misschien wel de grootste zonde is een ongezonde leefstijl. Je huid is een orgaan, en reageert zodoende sterk op factoren zoals, roken, drinken en stress. Maar wist je dat ook overmatig consumeren van suiker kan bijdragen aan huidveroudering? Dat komt doordat suiker de collageen en elastine in de huid beschadigd. Maar ook onvoldoende slaap zorgt voor een oudere, doffere en minder zuivere huid.

Wat kan wél?

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat je beter niet kunt doen om een mooie huid te krijgen of te behouden. Maar welke zaken zijn nu wél positief? Een van de beste beslissingen op huidgebied, is het maken van een afspraak met een huidspecialist. Deze specialist kan je alles vertellen over een goede verzorging en bescherming van jouw specifieke huidtype. Bij JV Clinic helpt de huidspecialist je graag bij al je vragen omtrent de huid, behandelingen en mogelijkheden. Kom gerust eens langs!

Ook interessant voor jou

Alles over permanente make-up – dit wil je erover weten

Lees verder

‘O nee: ongewenste haargroei. Hoe kom ik hiervanaf?’

Lees verder

‘Na mijn scheiding kwam ik veel aan, nu wil ik mijn figuur terug’

Lees verder

Hier krijg je zeer professionele mensen en behandelingen. Makkelijk te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid.

- Matty van de Vis

1e behandeling gehad, hartelijk ontvangen, goede duidelijke uitleg vooraf. Prettige behandeling. En een prachtig resultaat. Top!

- Angelique Steehouwer

Een vriendelijke vrouw die altijd vraagt hoe het met je gaat en rekening houdt met alles. Ook de andere dames die daar werken zijn erg aardig. En het resultaat is altijd SUPER!!!

- Zjoske Postduif

Wil jij je
mooiste zelf worden?

Maak hier een afspraak om
samen met JV Clinic
de eerste stap te zetten!