Hier krijg je zeer professionele mensen en behandelingen. Makkelijk te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid.
Ouder worden is een prachtig gegeven. Huidveroudering daarentegen is iets wat je liever vermijdt. Rimpels, een dunnere huid, verzakkingen in het gezicht: vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken. Ben je dan helemaal overgelaten aan het proces van een ouder wordende huid? Gelukkig niet! Met deze tips word jij ouder op een prachtige manier.
Verschillende factoren
Huidveroudering is een normaal en onvermijdelijk proces, dat door verschillende factoren wordt beïnvloed. Hoewel het technisch gezien al rond je 25e levensjaar begint, wordt het pas echt zichtbaar tussen het 35e en 40e jaar. Genetische factoren spelen hierbij een grote rol; ongeveer een kwart van de factoren die bijdragen aan huidveroudering is genetisch bepaald. Genen beïnvloeden bijvoorbeeld de snelheid en de mate van jouw ouder wordende huid. Echter, de eigen levensstijl heeft een nog grotere invloed. Dagelijkse gewoonten en keuzes kunnen aanzienlijk bijdragen aan hoe jouw huid veroudert, wat betekent dat je wel degelijk invloed hebt op dit proces.
Hoe ontstaat huidveroudering?
Bij huidveroudering is het belangrijk om te weten dat zowel intrinsieke als extrinsieke factoren invloed hebben op dit proces. Intrinsieke huidveroudering is een natuurlijk en onvermijdelijk proces dat genetisch bepaald is. Dit leidt tot een dunnere, drogere huid, fijne lijntjes, rimpels en een afname in de productie van zweet en talg.
Extrinsieke huidveroudering wordt veroorzaakt door invloeden van buitenaf, zoals zonlicht, mimiek, stress of roken. De huid wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende omgevingsfactoren. Huidveroudering door extrinsieke factoren herken je aan grove rimpels, een ruwe huid, pigmentvlekjes, roodheid en een vale teint.
Het proces van huidveroudering
Huidveroudering begint in de lederhuid, de laag direct onder de opperhuid, oftewel de buitenste laag van de huid. In de lederhuid bevinden zich fibroblasten, de belangrijkste cellen van het bindweefsel. Deze cellen produceren collageen, elastine, glucosamineglycanen en hyaluronzuur, die samen zorgen voor een strakke en gezonde huid. Naarmate we ouder worden, neemt de aanmaak van deze stoffen af, waardoor de huid verslapt en veroudert.
Wat kun je doen voor een gezonde huid?
Een gevarieerd voedingspatroon en een gezonde levensstijl hebben een positieve invloed op het verouderingsproces. Het is bijvoorbeeld belangrijk om je collageenproductie te ondersteunen. Dit kan op verschillende manieren, zoals door het gebruik van vitamine C, die bouwstoffen levert voor de verbetering van collageen. Daarnaast zijn vitamines A, D, B1, B2, B6 en B11 belangrijk voor de aanmaak van nieuw collageen. Deze vitaminen zijn te vinden in ons voedsel, dus het is essentieel om dagelijks voldoende vitaminen binnen te krijgen om een gezonde huid te stimuleren.
Het 10-stappenplan
Geen enkel product of routine kan huidveroudering volledig voorkomen, maar een verzorgde en gezonde huid is essentieel om mooi ouder te worden. Door je gezicht dagelijks te verzorgen met de juiste producten, voorzie je je huid van de nodige ingrediënten. Denk aan reinigen, exfoliëren, hydrateren en beschermen volgens ons 10-stappenplan. Bovendien kan een huidverjongende behandeling je huid af en toe een boost geven. Deze behandelingen kunnen je huid de extra verzorging geven die het nodig heeft en een zichtbaar verschil maken in je uitstraling. Neem contact op om een afspraak te maken!
Ook interessant voor jou
Ervaringen
Wil jij je
mooiste zelf worden?
mooiste zelf worden?
Maak hier een afspraak om
samen met JV Clinic
de eerste stap te zetten!