fbpx

Visceraal buikvet? Dit moet je weten!

BLOG | 17 augustus 2021

Dat overgewicht en veel overtollig vet niet goed zijn voor de gezondheid weet iedereen. Toch is niet iedereen op de hoogte van visceraal vet. Dit type vet zit in de buikholte en om de organen. In principe is dat iets goeds, want het beschermt je organen tegen klappen. Maar te veel ervan is meestal zo best voor je gezondheid. Door een overschot aan visceraal vet loop je namelijk veel gezondheidsrisico’s. Wat die zijn en hoe je er vanaf komt, lees je hieronder.

vette buik

Wat is visceraal vet?

Je zou denken dat al je lichaamsvet datgene is wat je kan vasthouden. Dat is echter met visceraal vet niet het geval. Het zit namelijk onder de buikwand, waardoor je het niet kan beetpakken. Als je te veel van dit soort vet hebt, zal het tegen de buikwand gaan drukken en zal je een opgeblazen buik hebben. Je herkent het daarom aan een bolle buik, terwijl de benen juist nog slank kunnen zijn. Zelfs mensen die er volledig slank uitzien, kunnen ook veel visceraal vet hebben en daar de negatieve gevolgen van ervaren.

De risico’s

Zelfs als je het niet echt ziet, kan visceraal vet gevaarlijke risico’s met zich meebrengen. Zo loop je een grotere kans op hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Het verhoogt ook de kans op Alzheimer en borst- en darmkanker. Daarnaast drukt het overtollige vet tegen je organen aan, aangezien ze in dezelfde ruimte zitten. Het kan zelfs je hormonen aantasten, waardoor je nog weer meer visceraal vet opslaat. Een heleboel redenen dus om er iets aan te doen.

Wat veroorzaakt het?

Je zult natuurlijk gelijk denken dat te veel eten de boosdoener is. Dit is tot op een zekere hoogte waar, aangezien je meer moet eten dan je verbrandt om aan te komen. Toch spelen er nog een aantal andere factoren mee. Denk bijvoorbeeld aan drankgebruik! Veel mensen zullen niet doorhebben hoeveel ze binnenkrijgen via het drinken van alcoholische dranken. Helaas dragen ook factoren waar we minder tot geen invloed op hebben een steentje bij, zoals je genen, hormonen en leeftijd.

Af van een vette buik

Gelukkig zijn er veel manieren waarop je van je visceraal vet af kunt komen:

  • Vermijd ongezonde producten: het is belangrijk om te weten wat je eet. Probeer dus producten met veel suiker of ongezond vet te vermijden. Kies in plaats daarvan voor producten met gezonde vetten en omega 3. Die helpen je namelijk met het verbanden van visceraal vet. Let er ook op dat je voldoende eiwitten en vezels binnenkrijgt.
  • Verminder je drankgebruik: je krijgt al snel veel binnen als je een avondje doorhaalt. Als je echt van je vet af wilt komen, zul je dus minder moeten gaan drinken. Stap daarom op gegeven moment over naar water of beperk het aantal dagen per maand dat je gaat drinken.
  • Kom in beweging: het is vanzelfsprekend, maar ga meer sporten. Hierdoor verbrand je namelijk meer en eet je minder snel te veel. Kies voor een combinatie van cardio- en krachttraining. Spieren verbranden namelijk meer vet!
  • Meer rust: verlaag je stressniveau en slaap meer. Dit houdt je hormoonhuishouding op pijl en je slaat hierdoor minder vet op. Rusten is zeker zo belangrijk als bewegen.

Waves21

Als je een extra zetje of hulp nodig hebt om van jouw (visceraal) vet af te komen, dan kan Waves 21 de oplossing zijn. Deze behandeling maakt gebruik van elektronische stimulans en behandeling met koude LED’s. Dit kan tegelijk of los van elkaar. Deze koutechniek (Cryo21) doodt vetcellen die in de vetlaag net onder de huid zitten. Deze laag is moeilijk aan te pakken met sporten en voeding, en door ze te doden en afbreken worden ze uit het lichaam verwijderd en krijg je er een strakker lijf voor terug. Als deze behandeling jou wat lijkt, kun je altijd contact opnemen met JV Clinic voor meer informatie.

Ook interessant voor jou

Het LEVELS-concept voor een stralende huid in 6 stappen!

Lees verder

‘O nee: ongewenste haargroei. Hoe kom ik hiervanaf?’

Lees verder

‘Cellulite op je benen? Ontdek de mogelijkheden van JV Clinic!’

Lees verder

Hier krijg je zeer professionele mensen en behandelingen. Makkelijk te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid.

- Matty van de Vis

1e behandeling gehad, hartelijk ontvangen, goede duidelijke uitleg vooraf. Prettige behandeling. En een prachtig resultaat. Top!

- Angelique Steehouwer

Een vriendelijke vrouw die altijd vraagt hoe het met je gaat en rekening houdt met alles. Ook de andere dames die daar werken zijn erg aardig. En het resultaat is altijd SUPER!!!

- Zjoske Postduif

Wil jij je
mooiste zelf worden?

Maak hier een afspraak om
samen met JV Clinic
de eerste stap te zetten!