fbpx

Met een masker gun je jouw huid wat liefde!

BLOG | 2 oktober 2020

Genieten was het, die zon. Als een soort warme deken waaronder je even helemaal kunt opladen. Maar de zomerperiode gaat een keer voorbij, en ook na de zomer verdient je huid het om te stralen. Wanneer jij jouw gezonde gloed graag zo lang mogelijk behoudt, is het belangrijk dat je de tijd voor jezelf inruimt. Neem eens de tijd voor een verzorgend masker en alle stappen die eraan voorafgaan, zodat je huid langdurig kan stralen én jij een heerlijk gevoel van ontspanning en luxe krijgt. We vertellen je er alles over in dit artikel!

De huid voorbereiden

Als jij voornemens bent een masker aan te brengen, is het belangrijk eerst de huid goed voor te bereiden. Wanneer je dat doet, kan het masker daarna optimaal zijn werk doen. Je kunt het vergelijken met het prepareren van je werkvlak als je gaat verven. Dat zul je eerst moeten schuren en schoonmaken zodat de verf beter hecht en mooier tot zijn recht komt. Hetzelfde geldt voor de huid. Wanneer deze goed gereinigd en schoon is, kunnen de werkstoffen uit een masker goed indringen en de huid verbeteren.

Goede reiniging

Het reinigen van je gezicht is een erg belangrijke stap in je huidverzorging. Gedurende de dag staat je huid continu bloot aan allerlei vervuilende stoffen en materialen. Denk aan make-up, uitstootgassen en natuurlijke afvalstoffen van de huid. Vet en vuil kunnen je poriën verstoppen als je de huid niet goed schoonmaakt en zo onzuiverheden veroorzaken. Een goede reiniging begint met de juiste producten. Een vochtig doekje lijkt gemakkelijk en snel, maar is vaak niet de beste keuze. Ze bevatten veel parfum en conserveringsmiddelen die de huid kunnen irriteren. Kies in plaats daarvan voor een milde schuim of een reinigingsmelk dat je inmasseert op de huid.

De huid scrubben

De volgende stap voordat je een masker aanbrengt, is de scrub. Om de vergelijking door te zetten: het scrubben van de huid heeft hetzelfde effect als het schuren van het verfoppervlak. Bij het reinigen van de huid haal je het grootste deel van het vuil van de huid af. Maar de scrub werkt nog net wat intensiever, zodat je dode huidcellen ook kunt meenemen en verwijderen. Hierdoor verfijnt de huidstructuur en neemt de huid producten beter op. De huid wordt zachter, soepeler en is klaar om goed gehydrateerd te worden. Let wel op dat je zachte, roterende bewegingen maakt en niet te hard op de huid drukt, voor een optimaal effect.

Het masker aanbrengen

Voor een intensieve verzorging kun je vervolgens je masker aanbrengen. Een masker geeft als het ware liefde aan de huid. Het zit boordevol positieve, verzorgende ingrediënten en aangezien je een masker doorgaans minimaal een kwartier moet laten intrekken, biedt dit ook bij uitstek de mogelijkheid voor wat heerlijke ontspanning. Kies bijvoorbeeld voor de PCA Revitalizing mask. Dit masker bevat diverse vruchtenextracten uit bijvoorbeeld limoen, sinaasappel en papaya en helpt de huid te verhelderen. Door het ‘peelende’ effect krijgt de huid bovendien een gezonde glans en groene thee en honing helpen de huid hydrateren.

Persoonlijk advies

Je kunt natuurlijk verschillende maskers gebruiken voor verschillende doeleinden. Of je nu een onzuivere huid hebt, last hebt van huidveroudering of je huid erg droog is, een masker kan toegespitst worden op jouw huidverbeteringswens. Een huidspecialist kan je adviseren over welk type product het beste bij je past. Bij JV Clinic kun je terecht voor persoonlijke adviezen, huidverbeteringsbehandelingen en veel andere mogelijkheden op het gebied van beauty en (huid)gezondheid. Neem gerust contact op of kom eens langs voor advies!

Ook interessant voor jou

Het LEVELS-concept voor een stralende huid in 6 stappen!

Lees verder

‘O nee: ongewenste haargroei. Hoe kom ik hiervanaf?’

Lees verder

‘Cellulite op je benen? Ontdek de mogelijkheden van JV Clinic!’

Lees verder

Hier krijg je zeer professionele mensen en behandelingen. Makkelijk te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid.

- Matty van de Vis

1e behandeling gehad, hartelijk ontvangen, goede duidelijke uitleg vooraf. Prettige behandeling. En een prachtig resultaat. Top!

- Angelique Steehouwer

Een vriendelijke vrouw die altijd vraagt hoe het met je gaat en rekening houdt met alles. Ook de andere dames die daar werken zijn erg aardig. En het resultaat is altijd SUPER!!!

- Zjoske Postduif

Wil jij je
mooiste zelf worden?

Maak hier een afspraak om
samen met JV Clinic
de eerste stap te zetten!