fbpx

Fris en fruitig of… pips en met rimpels?

BLOG | 14 december 2021

Als je huid straalt, dan straal jij ook. Naarmate je ouder wordt, heeft je huid het lastiger. Je krijgt last van rimpels, de botstructuur verandert, het vet- en vochtgehalte in je huid neemt af en de huid moet het doen met minder collageen en elastine. Maar de een heeft meer last van huidveroudering dan de ander. Een oplossing lijkt dan soms ver weg.

rimpels

Huidveroudering

Nee, het is niet altijd eerlijk verdeeld in de wereld. Sommige mensen moeten nog op hoge leeftijd hun identiteitskaart laten zien bij het kopen van alcohol, terwijl jij al jaren (veel) ouder wordt geschat. Maar kun je ook iets doen aan deze storende huidveroudering?

Wat is huidveroudering?

Wat is nu eigenlijk huidveroudering? Huidveroudering is een natuurlijk proces van je lichaam. Al vanaf je vijfentwintigste levensjaar begint dit proces. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt je huid dunner, droger, gevoeliger en slapper. Daardoor ontstaan er steeds meer oneffenheden zoals diepere rimpels, kraaienpootjes, pigmentvlekken en verslapte huid. Wel verschilt het per persoon hoe de huid veroudert. Zo heb je de intrinsieke huidveroudering. Dit is een natuurlijk proces dat op den duur voor het verlies van collageen en elasticiteit, fijne lijntjes en dunnere huidstructuur zorgt.

Factoren van buitenaf

Naast biologische factoren zijn er ook factoren van buitenaf die meespelen bij het huidverouderingsproces. Dit noemen we ook wel extrinsieke huidveroudering. Een externe oorzaak is de zon. Door een teveel aan uv-straling droogt je huid sneller uit en komen er sneller rimpels tevoorschijn. Daarnaast komen roken, stress, alcohol en voeding ook voor in het lijstje. Deze invloeden van buitenaf zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het ontstaan van diepe rimpels, ouderdomsvlekken en een leerachtige huidstructuur.

Rimpels effectief aanpakken

Als je weet waar huidveroudering ontstaat, is het ook gemakkelijker oplossingen te bedenken. Is jouw huid droog, dof en is de huidstructuur niet meer mooi en glad? Dan kun je daaraan werken! Vaak maakt het verbeteren van de huidconditie, -structuur en -oneffenheden een groot verschil. Maar hoe kun je dat effectief doen? Een goede combinatie van de juiste behandelingen, thuisverzorging en producten is daarbij cruciaal.

Vijf pijlers

Je zou kunnen stellen dat er vijf belangrijke pijlers zijn waarop je moet letten om rimpels te voorkomen of te verminderen.

  • Bescherm de huid. Of het nu zomer of winter is, de uv-straling van de zon kan je huid beschadigen en doen uitdrogen. Bescherm daarom je huid altijd met crème met een spf-factor!
  • Tijd voor jezelf. Wist je dat stress een oorzaak kan zijn van huidveroudering en rimpels? Omdat je lichaam door stress altijd ‘aan’ staat, neemt je lichaam minder tijd voor celvernieuwing. Met als gevolg een drogere en hierdoor sneller verouderende huid.
  • De juiste producten. Goede huidverzorging – reiniging, hydratatie en bescherming – zorgt voor een vertraging van huidveroudering. Maar iedere huid is verschillend. Daarom is het belangrijk om producten te gebruiken die passen bij jouw huidtype. De huidspecialist kan je hierover adviseren.
  • Gezondheid van binnenuit. Iedereen weet dat roken en alcohol drinken niet de beste keuzes zijn voor je lichaam. Dit kan huidproblemen en huidveroudering versnellen. Zorg voor een gezonde huid ook voor de inwendige mens. Denk bijvoorbeeld aan voedingsmiddelen met genoeg vitaminen en antioxidanten. Antioxidanten kunnen het proces van huidveroudering vertragen, doordat zij het natuurlijk herstel bevorderen.
  • Diepteverzorging voor de huid. Een regelmatige huidbehandeling door de huidspecialist zorgt ervoor dat de celvernieuwing aanwakkert, de huid goed schoon is en je werkstoffen beter kan opnemen. Bovendien geeft het je de nodige ontspanning (zie pijler 2)!

Tip!

Bij JV Clinic maken we sinds kort graag gebruik van het Japanse anti-agingmerk Forlle’d. Dit is een high-tech professionele cosmeceutical. ‘Cosmeceutical’ is een Engelse term voor een product dat cosmetische en dermatologische kenmerken bevat. Forlle’d is marktleider in anti-aging en het herstructureren van de huid. De techniek is gebaseerd op een Nobelprijswinnende technologie tegen huidveroudering, waarbij verschillende werkstoffen worden gebruikt met bewezen resultaten. Bovendien kan Forlle’d gecombineerd worden met andere producten en behandelingen.

Hoe werkt het dan? De producten van Forlle’d bevatten laagmoleculaire geïoniseerde werkstoffen die diep de huid in kunnen dringen. Daardoor zijn ze in staat de huid te verjongen op celniveau, zonder dat daar injecties voor nodig zijn.

Ook interessant voor jou

Het LEVELS-concept voor een stralende huid in 6 stappen!

Lees verder

‘O nee: ongewenste haargroei. Hoe kom ik hiervanaf?’

Lees verder

‘Cellulite op je benen? Ontdek de mogelijkheden van JV Clinic!’

Lees verder

Hier krijg je zeer professionele mensen en behandelingen. Makkelijk te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid.

- Matty van de Vis

1e behandeling gehad, hartelijk ontvangen, goede duidelijke uitleg vooraf. Prettige behandeling. En een prachtig resultaat. Top!

- Angelique Steehouwer

Een vriendelijke vrouw die altijd vraagt hoe het met je gaat en rekening houdt met alles. Ook de andere dames die daar werken zijn erg aardig. En het resultaat is altijd SUPER!!!

- Zjoske Postduif

Wil jij je
mooiste zelf worden?

Maak hier een afspraak om
samen met JV Clinic
de eerste stap te zetten!