fbpx

Cryotherapie: versla de laatste kilootjes!

BLOG | 21 februari 2024

Je streefgewicht bereiken kan een enorme uitdaging zijn. Vooral de laatste paar kilo’s staan er vaak om bekend moeizaam te gaan. Naast een gezond voedingspatroon en dagelijks voldoende beweging kun je dan wel een extra steuntje in de rug gebruiken: cryotherapie! Ontdek hoe deze innovatieve afslankbehandeling je kan helpen bij het bereiken van je gewichtsdoelen.

Cryotherapie

Uitdaging

De laatste kilo’s zijn vaak de grootste uitdaging en vragen om een gerichte aanpak. Je lichaam past zich naarmate je gewicht verliest namelijk aan. Dat zorgt er vaak voor dat je metabolisme trager wordt, je minder snel calorieën verbrandt en meer moeite moet doen om vet te verliezen. Daarnaast kan je lichaam zich aanpassen aan een bepaald dieet- of trainingsprogramma, waardoor je geen of weinig vooruitgang (meer) boekt. Ook psychologisch zijn de laatste paar kilo’s een uitdaging. Als je al zo veel bent afgevallen, kan het moeilijk zijn om de motivatie hoog te houden.

Hulpmethodes

Om van die laatste kilootjes af te komen, kun je een aantal dingen doen:

  • Je dieet aanpassen. Zorg er daarbij wel voor dat je nog steeds in een calorietekort zit en de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt.
  • Variëren in je trainingsroutine. Verhoog de intensiteit van je work-outs of combineer krachttraining met intervaltraining om je stofwisseling te stimuleren.
  • Je stress onder controle houden en ervoor zorgen dat je goed slaapt. Stress kan invloed hebben op gewichtsverlies en onvoldoende slaap kan hormonen beïnvloeden die je gevoel van honger en verzadiging reguleren.
  • Realistische doelen stellen die je helpen om gemotiveerd te blijven en die psychologische belemmeringen overwinnen.
  • Kiezen voor een hulpmiddel zoals cryotherapie. Deze methode kan je helpen met het verliezen van gewicht door je vetcellen te bevriezen.

Wat wordt er gedaan tijdens een cryotherapie behandeling?

Bij cryotherapie worden verschillende delen van het lichaam blootgesteld aan extreem lage temperaturen, meestal tussen de -10 en -15 graden Celsius, met behulp van een speciaal apparaat. De vetcellen in deze gebieden zijn gevoelig voor de kou en kristalliseren als reactie hierop. Na de behandeling verlaten deze kristalliseerde vetcellen het lichaam op een natuurlijke wijze en komen ze niet meer terug.

De voordelen

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het bevriezen van je eigen vetcellen zal je figuur aanzienlijk verbeteren. Daarnaast draagt cryotherapie bij aan:

  • Een verhoogd metabolisme. Een verhoogde stofwisseling kan bijdragen aan het verbranden van extra calorieën.
  • Het verminderen van ontstekingen. De therapie kan ontstekingen verminderen door de bloedstroom te verbeteren en het vrijkomen van ontstekingsremmende stofjes te bevorderen.
  • Calorieverbranding. Je lichaam moet na de therapie hard werken om op te warmen, wat kan leiden tot een verhoogde calorieverbranding.
  • Versterkte spieren. De lage temperaturen kunnen de mogelijke toevoer van voedingsstoffen en zuurstof naar spieren bevorderen, wat gunstig is voor spierherstel en -versteviging.
  • Het verminderen of volledig laten verdwijnen van cellulitis. De behandeling kan oneffenheden en gifstoffen verwijderen doordat de huid extreem gevoelig is voor lage temperaturen.

Consistentie en een gezonde levensstijl

De cryotherapie behandeling is geen vervanging van lichaamsbeweging en gezonde eetgewoonten, maar echt een extra steuntje in de rug om van die laatste kilo’s af te komen. Het is het meest effectief om de behandeling te combineren met een algehele gezonde levensstijl waarbij je dagelijks beweegt en de juiste voeding eet. Naast een gezonde leefstijl is consistentie belangrijk. Door regelmatig een behandeling te ondergaan, behaal je de mooiste resultaten.

Ervaar het bij JV Clinic

Cryotherapie is een interessante aanvulling op andere methoden voor gewichtsverlies. Wil je de behandeling uitproberen en zelf alle voordelen ervaren? Bij JV Clinic helpen we je graag! Onze schoonheidsexperts staan voor je klaar om je te helpen. Maak een afspraak voor een proefbehandeling en ervaar de voordelen binnenkort zelf!

Ook interessant voor jou

Het LEVELS-concept voor een stralende huid in 6 stappen!

Lees verder

‘O nee: ongewenste haargroei. Hoe kom ik hiervanaf?’

Lees verder

‘Cellulite op je benen? Ontdek de mogelijkheden van JV Clinic!’

Lees verder

‘Na mijn scheiding kwam ik veel aan, nu wil ik mijn figuur terug’

Lees verder

Hier krijg je zeer professionele mensen en behandelingen. Makkelijk te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid.

- Matty van de Vis

1e behandeling gehad, hartelijk ontvangen, goede duidelijke uitleg vooraf. Prettige behandeling. En een prachtig resultaat. Top!

- Angelique Steehouwer

Een vriendelijke vrouw die altijd vraagt hoe het met je gaat en rekening houdt met alles. Ook de andere dames die daar werken zijn erg aardig. En het resultaat is altijd SUPER!!!

- Zjoske Postduif

Wil jij je
mooiste zelf worden?

Maak hier een afspraak om
samen met JV Clinic
de eerste stap te zetten!