fbpx

‘Cellulite op je benen? Ontdek de mogelijkheden van JV Clinic!’

BLOG | 28 april 2022

Cellulite… Ontzettend veel vrouwen hebben hiermee te maken. Hoewel redelijk veel vrouwen er last van hebben, is de oorzaak van cellulitis nog niet bekend. Het mag dan heel normaal zijn, dat betekent nog niet dat jij erop zit te wachten. Stoor jij je ook aan die ontsierende bobbeltjes en putjes op bijvoorbeeld je benen en billen? JV Clinic weet hoe je van cellulite op je benen af kunt komen.

Cellulitis of cellulite?

Er is vaak verwarring tussen cellulitis en cellulite. Veel mensen zeggen ‘cellulitis’ wanneer ze ‘cellulite’ bedoelen en andersom. Maar het zijn toch echt twee verschillende huidaandoeningen. Dit is het verschil tussen de twee:

  • Cellulitis is een ontsteking van het onderhuidse vetweefsel, die ontstaan is door een bacteriële infectie. De huid kan hierdoor vaak rood en warm uitslaan. Dit komt vooral voor op je benen en je kunt ook last krijgen van koorts en pijn.
  • Cellulite is daarentegen onschuldig. Maar wél heb je te maken met putjes op de (boven)benen, billen en armen. Omdat de structuur lijkt op die van een sinaasappelschil is een ander woord voor cellulite: ‘sinaasappelhuid’.

De oorzaak

Het onderhuidse vet in ons lichaam is uit verschillende lagen opgebouwd. Cellulite zorgt ervoor dat de structuur van de verschillende lagen wordt verstoord. Er ontstaan vochtophopingen en de bloedcirculatie vermindert. Daardoor worden bultjes en putjes zichtbaar. Maar verder is de exacte oorzaak van de aandoening niet bekend. Wel zijn er aannemelijke factoren waardoor dit probleem ontstaat, namelijk onder invloed van:

  • Oestrogeen
  • Verminderde bloedcirculatie
  • Erfelijkheid

Fabels

Er gaan verschillende verhalen in de ronde, wat betreft cellulite. Hier een aantal feiten en fabels op een rij:

  • Er wordt regelmatig gedacht dat de aandoening voor een groot deel samenhangt met overgewicht, maar dit klopt niet. Ook mensen die wat slanker zijn kunnen cellulite hebben. Mensen met overgewicht hebben wel een grotere kans op het ontwikkelen van cellulite.
  • Massages zijn altijd heerlijk en deze hebben ook zeker een positieve invloed op je lichaam. Door de producten die tijdens een massage worden gebruikt, wordt de huid gevoed. Door die druk wordt je doorbloeding bevorderd op de desbetreffende plek. Om dit resultaat te kunnen behouden zou je meerdere keren in de week naar de massagesalon moeten gaan en daarnaast is het aan te raden om erg gezond te leven. De huidstructuur verbetert, maar cellulite verdwijnt meestal niet (geheel).
  • De crèmes die op de markt zijn gebracht om cellulite tegen te gaan, helpen gek genoeg niet. Er is wel bewezen dat deze crèmes voor vetafname kunnen zorgen, maar er is niet de juiste concentratie aanwezig om de vetafbraak te kunnen bewerkstelligen.

Maar wat is dan wél de oplossing?

Na alle fabels te hebben ontkracht is het nu tijd voor oplossingen. Want we willen natuurlijk het antwoord op onze vraag weten: hoe komen we van cellulite af? Een behandeling met kou kan hierbij de oplossing vormen. Cryolipolyse behandelt de huid door plaatselijk de temperatuur omlaag te brengen. Vetcellen kunnen hier niet goed tegen en breken af. Ook afvalstoffen worden afgebroken en afgevoerd. Het resultaat? Een betere en strakkere huidstructuur!

Voor meer informatie

Misschien heb jij vooral last van cellulite op je benen, of juist op je billen en dijen. Of heb je een buikje waar je je enorm aan stoort? Cryo21 kan gericht worden toegepast op jouw probleemgebied. Als je meer informatie wilt, kun je gerust contact opnemen. Onze specialisten vertellen je graag meer.

Ook interessant voor jou

Het LEVELS-concept voor een stralende huid in 6 stappen!

Lees verder

‘O nee: ongewenste haargroei. Hoe kom ik hiervanaf?’

Lees verder

‘Na mijn scheiding kwam ik veel aan, nu wil ik mijn figuur terug’

Lees verder

Hier krijg je zeer professionele mensen en behandelingen. Makkelijk te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid.

- Matty van de Vis

1e behandeling gehad, hartelijk ontvangen, goede duidelijke uitleg vooraf. Prettige behandeling. En een prachtig resultaat. Top!

- Angelique Steehouwer

Een vriendelijke vrouw die altijd vraagt hoe het met je gaat en rekening houdt met alles. Ook de andere dames die daar werken zijn erg aardig. En het resultaat is altijd SUPER!!!

- Zjoske Postduif

Wil jij je
mooiste zelf worden?

Maak hier een afspraak om
samen met JV Clinic
de eerste stap te zetten!