fbpx

5 veel gestelde vragen over botox en fillers

BLOG | 17 januari 2024

Als rimpels en lijntjes je ouder doen lijken dan je werkelijk bent, kunnen botox en fillers een oplossing bieden. Hoewel deze behandelingen vaak in één adem worden genoemd, verschillen ze aanzienlijk in hun werking, de resultaten en de samenstelling. Bovendien kan een eerste behandeling spannend zijn. Daarom beantwoorden we in dit artikel enkele veel gestelde vragen!

botox-en-fillers

Q: Wat is het verschil tussen botox en fillers?

A: Botox is een stofje dat in de spier wordt geïnjecteerd, waardoor de spier tijdelijk niet of nauwelijks meer kan samentrekken. De behandeling is met name effectief bij dynamische rimpels. Dit zijn rimpels die ontstaan door herhaalde bewegingen, zoals fronslijnen. Aan de andere kant zijn fillers stoffen die in de huid worden geïnjecteerd om volume toe te voegen en rimpels op te vullen. Ze zijn vooral effectief bij statische rimpels; rimpels die aanwezig zijn in rust.

Q: Hoe lang duurt het voor je resultaten ziet?

A: Wanneer je kiest voor een botoxbehandeling, kan het even duren voordat je resultaat ziet. Na drie dagen worden de eerste tekenen van huidverjonging zichtbaar, maar het optimale resultaat zie je pas na twee weken. Dit komt doordat het tijd kost voordat je spieren ontspannen. De effecten blijven drie tot zes maanden zichtbaar. In het geval van een behandeling met fillers zie je wel direct zichtbare resultaten. Deze effecten blijven ongeveer zes tot achttien maanden zichtbaar, afhankelijk van het type fillers en de locatie van de behandeling.

Q: Zijn botox en fillers gevaarlijk?

A: Een behandeling met botox of fillers is volkomen veilig, mits je kiest voor een behandeling bij een gekwalificeerd cosmetisch arts, zoals bij ons in de kliniek. Het is wel belangrijk op te merken dat zowel botox als fillers tot milde bijwerkingen kunnen leiden. Na de behandeling kun je misschien last krijgen van tijdelijke blauwe plekken, roodheid, zwelling. Deze klachten verdwijnen vaak na enkele dagen.

Q: Verandert het je gezichtsuitdrukking?

A: Botox en fillers dragen soms een negatieve connotatie met zich mee. Misschien ben je bang dat je je expressie verliest en het resultaat onnatuurlijk lijkt, maar hoef je je geen zorgen om te maken. Onze ervaren en gekwalificeerde cosmetisch arts streeft naar een natuurlijke uitstraling na de behandeling door zorgvuldig te kijken naar je natuurlijke verhoudingen en symmetrie van je gezicht, en de behandeling hierop af te stemmen. Daarnaast maken we uitsluitend gebruik van hoogwaardige en goedgekeurde producten.

Q: Zijn er nog alternatieven voor botox en fillers?

A: Ja, tegenwoordig kiezen ook veel mensen voor een Profhilo-behandeling. Dit is een subtiel en natuurlijk anti-agingsmiddel dat uit puur hyaluronzuur bestaat zonder chemische toevoegingen. Door dit in de huid de injecteren, wordt de huid gestimuleerd om zelf meer collageen en elastine aan te maken. Het resultaat is een natuurlijk ogende, stevige en soepele huid.

Wij helpen je graag

Het kan spannend zijn om (voor het eerst) een botox-of fillerbehandeling te ondergaan. Daarom plannen we altijd eerst een intakegesprek in. Tijdens dit intakegesprek analyseert de cosmetisch arts je huid, zodat ze een behandelplan op maat kan opstellen. Bovendien is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen, zodat je zonder zorgen in de behandelstoel plaatsneemt. Neem contact op en ontdek wat er mogelijk is op het gebied van botox en fillers!

Ook interessant voor jou

Het LEVELS-concept voor een stralende huid in 6 stappen!

Lees verder

‘O nee: ongewenste haargroei. Hoe kom ik hiervanaf?’

Lees verder

‘Cellulite op je benen? Ontdek de mogelijkheden van JV Clinic!’

Lees verder

‘Na mijn scheiding kwam ik veel aan, nu wil ik mijn figuur terug’

Lees verder

Hier krijg je zeer professionele mensen en behandelingen. Makkelijk te bereiken. Voldoende parkeergelegenheid.

- Matty van de Vis

1e behandeling gehad, hartelijk ontvangen, goede duidelijke uitleg vooraf. Prettige behandeling. En een prachtig resultaat. Top!

- Angelique Steehouwer

Een vriendelijke vrouw die altijd vraagt hoe het met je gaat en rekening houdt met alles. Ook de andere dames die daar werken zijn erg aardig. En het resultaat is altijd SUPER!!!

- Zjoske Postduif

Wil jij je
mooiste zelf worden?

Maak hier een afspraak om
samen met JV Clinic
de eerste stap te zetten!