fbpx

Alles over permanente make-up – dit wil je erover weten

permanente make-up

Alles over permanente make-up – dit wil je erover weten

Sta je in de ochtend lang voor de spiegel om je make-up aan te brengen? Misschien vind je het een lekker rustmomentje, maar veel mensen zouden die tijd liever ergens anders aan besteden. Denk aan even wandelen of ontbijten met je kinderen. Daar heb je tijd voor wanneer je make-up altijd al goed zit. Met permanente make-up is dat mogelijk. Bij JV Clinic vertellen we je er graag alles over.

Wat is permanente make-up?

Hoewel het woord anders doet vermoeden, is permanente make-up niet voor eeuwig. Deze speciale make-up blijft één tot anderhalf jaar zitten op de huid. Daarna adviseren wij om het te laten bijwerken voor het mooiste resultaat. Maar wat is het dan precies? Tijdens de behandeling brengt de permanente make-upspecialist huidvriendelijke pigmenten aan in de lederhuid. Het gaat om een microneedling techniek met een ultradunne en steriele naald. Hierdoor ontstaan allemaal kleine en fijne lijntjes. Dit zorgt voor een verzorgde en natuurlijke uitstraling. Je wordt dus elke dag wakker met een mooi opgemaakt gezicht, zonder dat je er veel tijd aan kwijt bent.

Waar breng je permanente make-up aan?

Verschillende delen van het gezicht zijn met permanente make-up te behandelen.

  • Wenkbrauwen: De meest gekozen behandeling. Hierbij brengen we permanente make-up aan in de wenkbrauwen voor meer volume en een sprekender gezicht. Dit gaat met een speciale hairstroke-techniek, die de illusie geven van fijne, natuurlijke haartjes.
  • Eyeliner: hierbij kan een dun, strak lijntje worden geplaatst of juist een meer opvallende eyeliner. Ook een ‘cat-eye’-look is mogelijk.

Wat zijn de voordelen van permanente make-up?

Permanente make-up biedt verschillende voordelen. Zo bespaart het je tijd, je kan ‘s ochtends langer in bed blijven liggen of tijd doorbrengen met je kinderen. Ook scheelt het investeringen in make-upproducten, ruimte in je tas en gemak wanneer je op reis bent. Je make-up zit immers altijd mooi, of je nu boodschappen gaat doen of naar een feestje gaat. Maar ook wanneer je van nature bijna geen wenkbrauwen hebt, kun je op deze manier toch stralen met zeer natuurlijk ogende, vollere wenkbrauwen.

Veel gestelde vragen

Er kunnen nog onduidelijkheden bestaan over permanente make-up. Die helderen we graag voor je op!

  • Is pmu gevaarlijk? Nee. Wanneer je het laat aanbrengen door een gecertificeerde specialist, is een behandeling niet gevaarlijk.
  • Kan pmu verwijderd worden? Dat kan gedeeltelijk met een laserbehandeling. Vaak verwijdert de laser niet alle kleuren. Ben je niet blij met je pmu? Bezoek dan een specialist die je hierover verder kan adviseren.
  • Doet het plaatsen pijn? Dat valt vaak ontzettend mee. Voor de meeste mensen voelt het prikkelig tot licht pijnlijk.

Meer weten?

Ben jij nieuwsgierig of permanente make-up iets voor jou is? Laat je dan adviseren door een specialist. Jeanette heeft een masteropleiding gedaan in Realistic Eyebrows, waardoor je in goede, deskundige handen bent. Neem gerust contact op voor meer informatie of het maken van een afspraak.