fbpx

Nazomer-kater door huidschade voorkomen? Zo doe je dat!

huidschade

Nazomer-kater door huidschade voorkomen? Zo doe je dat!

Heerlijk, het is zomer. Een periode waarin zonnige dagen, vrije tijd en ontspanning de boventoon voeren. Helaas kan de huid hier echter de dupe van worden. Ga maar na, zonlicht, zout of chloor van zwemwater en vuil uit zonnebrandcrèmes en zweet zijn niet bepaald bevorderlijk voor een zuivere huid. Maar hoe voorkom je een nazomer-kater in de vorm van pigmentvlekjes, pukkeltjes of een uitgedroogde huid? Ontdek hier alle tips tegen huidschade. 

Huidschade door zon

Natuurlijk, een zongebruind tintje staat mooi en gezond. Maar dat betekent niet dat de huid ook daadwerkelijk gezond ís. In de zomerperiode wordt de huid veel blootgesteld aan de schadelijke invloed van de zon. De uv-straling activeert de pigmentcellen in de huid, die daardoor bruint. Tegelijkertijd verdikt de opperhuid als beschermingsreactie. Deze verdikte huid kan sneller verstoppen met puistjes en onzuiverheden tot gevolg. Maar ook vorming van pigmentvlekken en het versnellen van huidveroudering zijn bekende negatieve effecten van zonschade.

De huid beschermen

Dat er steeds meer bekend is over huidschade door zonlicht, betekent ook dat er meer mogelijk is om schade te voorkomen. Ten eerste is het belangrijk de huid goed te beschermen met een SPF. De zonnebrandcrème van PCA Skin met SPF 45 is in het bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik op de gezichtshuid. Doordat deze SPF snel absorbeert en lichtgewicht is, verstopt het de poriën niet en wordt de huid niet vettig. Ook biedt het als zodanig een goede basis voor make-up, mocht je dat graag willen dragen.

Een kwestie van herhaling

Een goede zonbescherming is een kwestie van herhaling. Dat betekent dat je het aanbrengen elke dag herhaalt, maar óók meerdere keren per dag. Voor een optimale werking is het raadzaam iedere twee uur en telkens na het zwemmen de crème opnieuw aan te brengen om schade te voorkomen.

De gelederen sluiten

Hoewel je misschien je best doet overdag de huid te beschermen tegen de zon, kun je wel te maken krijgen met andere uitdrogende of schadelijke factoren. Denk aan zee- of zwembadwater, zout zweet en zand. Na een dag waarop de huid is blootgesteld aan de elementen, is het zaak te hydrateren en herstellen. De huidbarrière heeft voedingsstoffen nodig om, als het ware, de gelederen weer te sluiten voor een volgende dag van ‘aanvallen’ op de huid.

Verkoelende cocktail

Na het reinigen van de huid is het dan ook zaak een product te gebruiken dat de huid kan helpen herstellen. Crème van Alhydran wordt al jaren gebruikt voor nazorg van allerlei wonden als littekens en brandwonden vanwege zijn voedende en verzorgende werking, en kan dus ook uitstekend gebruikt worden na een dag vol zon. Het helpt de huid netjes herstellen bij littekens, maar bevat ook de bekende koelende en hydraterende ingrediënten van de Aloë Vera-plant. Zo functioneert Alhydran op de huid zoals een heerlijke verkoelende cocktail op jouw gemoed!