Heb jij je wenkbrauwen getatoeëerd?!

Wenkbrauwen tatoeëren

Heb jij je wenkbrauwen getatoeëerd?!

Die vraag krijg ik vaak, maar nee het is geen tatoeage. Er zit een verschil tussen permanente make-up en tatoeëren. Nou ja, de enige overeenkomst is eigenlijk dat er door middel van een naald pigment in de huid wordt gebracht. Maar de technieken, de apparatuur en de samenstelling van pigmenten is totaal verschillend. Ik leg het je graag uit.

De diepte van injecteren.

Tatoeages worden dieper dan 3mm in het onderhuids bindweefsel gebracht. Doordat de pigmenten ingekapseld worden, is dit proces niet terug te draaien. Bij Permanente make-up worden de pigmenten 1,5 – 2,0mm in de lederhuid aangebracht. Doordat het in deze laag wordt geïnjecteerd zullen de pigmenten maar tijdelijk in de huid aanwezig blijven, ze kapselen niet in en worden daardoor door het lichaam afgevoerd. De make-up zit zo een 3 tot 5 jaar (uitgaande van een eyeliner). De uiteindelijke duur zal afhangen van het huidtype, en welke plaats. Een wenkbrauw in blond tinten zal eerder vervagen dan een blauwzwarte eyeliner.

Waarom niet gewoon tatoeëren?

Je haar wordt grijs, ogen en huid wordt lichter, je komt wat aan, valt iets af. Kortom je veranderd. Op het moment dat je als jonge blom van 20 zwarte wenkbrauwen laat tatoeëren, kun je daar enorm spijt van krijgen. Ook werkt de zwaartekracht niet mee. Je wilt natuurlijk niet dat je wenkbrauw ineens fungeert als eyeliner ;). Ook is het pigment wat gebruikt wordt met tatoeëren niet geschikt om een eyeliner mee te zetten. Doordat de huid hier heel dun is.

Pigmenten

Permanente make-up pigment is vrij transparant en speciaal ontwikkeld om natuurlijke lijnen te vormen. Deze breng je met meerdere lagen op elkaar aan voor een mooi resultaat. Ook zijn ze zodanig samengesteld dat deeltjes bij elkaar gehouden worden. Je wilt natuurlijk niet dat de ‘haartjes’ uitlopen. En omdat de huidstructuur van het gezicht veel zachter is dan bijvoorbeeld het lichaam zou dit wel het geval kunnen zijn. Tatoeage-pigment daarentegen is juist ontwikkeld voor mooie strakke lijnen, en om grote oppervlaktes in te kunnen kleuren. De inkt bevat een hogere pigmentdichtheid. Zodat je niet onnodig vaak over dezelfde plek heen moet om het juiste effect te krijgen.

Wil je meer weten over permanente make-up? Of ben je na het lezen van mijn verhaal overtuigd en ga jij de stap zetten? Kijk eens op www.jvclinic.nl!