fbpx
xtracd

XtraC&D3

OPTIMALE BESCHERMING VAN ALLE WEEFSELS
Vitamine D3 wordt wel de vitamine van het decennium genoemd. Nooit kwam er in zo’n korte tijd zoveel nieuw onderzoek naar buiten over een enkele vitaminesoort. Letterlijk duizenden publicaties kwamen naar buiten met iedere keer weer nieuwe aspecten op allerlei vlakken van de gezondheid. Kort samen gevat; de gedachte referentiewaardes bij bloedtesten zijn veel te laag, de ADH (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid) is zo laag dat het amper effect heeft en zo ongeveer de gehele bevolking is deficiënt. De enige uitzondering wordt gevormd door de groep zonaanbidders in de zomer, echter ook zij hebben grote tekorten in de winter. In Europa kan je namelijk in de wintertijd totaal geen vitamine D3 opbouwen door gebrek aan UVB-licht in de zon.

Suppletie is daarom ook zeer raadzaam. En als je in de zomer niet regelmatig midden op de dag buiten komt, geldt dit ook voor deze periode

Vitamine C ondersteunt het immuunsysteem en is van belang voor de aanmaak van nieuwe collageenvezels.
Tekorten kunnen leiden tot een verhoogd risico op luchtweginfecties (COPD), diabetes type 1 en allerlei auto-immuunziektes.