De 7 zonden van de huid

7 zonden van de huid

De 7 zonden van de huid

De hoofdzonden kennen we wel: ijdelheid, hebzucht, lust, jaloezie, wraak en luiheid. Maar er zijn ook zeker zondes als het gaat om de huid.

Zonde 1: ONBEPERKT BAKKEN

Dat dagje strand hoef je niet uit je agenda te schrappen, in de zon zitten is op zich niet verkeerd. Maar doe het verstandig. Dus in plaats van glibberen van de olie, gebruik je een goede SPF.

Zonde 2: NIET GENOEG DRINKEN

Nu geen flesje wijn lostrekken, ik doel toch echt op water. 8 glazen per dag. Hier wat tips hoe je genoeg water tot je neemt op een dag. Start je dag met 3 glazen water, je lichaam heeft de hele nacht geen vocht gehad. Het beste kun je naar dit doel werken, dus eerst een week 1 glas water, 2e week 2 glazen en vanaf de 3e week hou je de 3 glazen vol. Vergeet je te drinken? Zet gerust een alarm op je telefoon. Zet 2 liter water klaar, zo zie je hoeveel water je nog op kunt drinken. De smaak van water is natuurlijk een beetje vlak, maak het lekker met bijvoorbeeld; munt, citroen, komkommer of stukjes watermeloen

Zonde 3: VERKEERDE MAKE-UP

Echt hele verkeerde make-up is er tegenwoordig niet meer, de giftige stoffen die er vroeger in konden zitten zijn verboden. Poriën dichtsmeren is natuurlijk niet aan te raden. Wat bijvoorbeeld altijd kan is een minerale make-up. Bijvoorbeeld BeMineral. Deze bevat maar 3 ingrediënten, en deze zijn allemaal 100% mineraal. Bij #6 gaan we nog even door over wat nog meer belangrijk is met make-up.

Verkeeerde make-up

Zonde 4: BELLEN

Daarmee bedoel ik niet de straling. Maar telkens als je belt plak je je telefoon en alle bacteriën die eraan zitten tegen je wang aan. Waarschijnlijk was je niet telkens je handen voor je je touch screen bedient.  Iedere cm² van je mobiele telefoon bevat ruim 25.000 bacteriën. Veel meer dan op een wc-bril.

Zonde 5: PEUTEREN

Ik denk dat iedereen het doet. Peuteren aan puistjes. Het is begrijpelijk, maar niet aan te raden. Je beschadigt de huid. Hierdoor is de kans groot op infecties en littekens. Ook kun je uitdrukken ook beter aan de specialist overlaten.

Zonde 6: GAAN SLAPEN MET MAKE-UP OP

Eigenlijk moet ik zeggen gaan slapen zonder reinigen. Want zelfs als je geen make-up op heb gehad is het belangrijk dat je goed reinigt. Met alle uitstootgassen enz. die door de dag heen op je huid landen en je poriën verstoppen. Ikzelf reinig altijd 2x achter elkaar. De 1e keer om alles van de huid te wassen en de 2e keer om de poriën te reinigen. Wil je weten welke reiniging het beste bij jou past klik hier

Slapen met make-up

Zonde 7: JE INSTRUMENTEN NIET REINIGEN

Op zich is het begrijpelijk dat je niet na elke poederbeurt zin hebt om je kwasten uit te wassen. Maar probeer het wel wekelijks te doen. Bacteriën stapelen zich op en met diezelfde kwast ga je weer lekker door je poeder heen. Je kwasten reinig je door ze te wassen met een shampoo of reiniging voor je gezicht. Het is van belang dat je de kwasten niet rechtop zet met het drogen, zo gaan de haren uit elkaar staan. Leg ze altijd plat neer op bijvoorbeeld een handdoek. Ook je pincetten moet je reinigen. Doe dit elke keer nadat je ze gebruikt hebt. Bijvoorbeeld met 70% alcohol op een watje.

 

Welke zondes ken jij nog meer? Laat het ons weten!